PAP formula

01

Peroksid vs. PAP

Pri beljenju peroksid sprošča tako imenovane proste radikale. Prosti radikali zlahka napadajo organske molekule in tako zmanjšujejo obarvanost zob, vendar lahko povzročijo tudi neželene stranske učinke, kot so občutljivost, draženje dlesni in demineralizacija zobne sklenine.

Peroksid
PAP
02

Rešitev s pomočjo PAP

PhthalImidoperoxycaproicacid (PAP) reagira izključno z molekulami madežev. To pomeni, da se molekule, odgovorne za spremembo barve, varno razgradijo brez tveganja občutljivosti, bolečine in poškodb zob. Hkrati Hydroxyapatite zobem povrne izgubljene minerale.

03

Kako poteka postopek beljenja zob?

  1. Obarvanje in spreminjanje barve zob je posledica različnih barvil in pigmentov, ki se vežejo na organsko snov zoba. Te madeže najpogosteje odstranimo na dva načina: s fizičnim odstranjevanjem in kemičnim beljenjem.
  2. Fizično odstranjevanje se osredotoča na površinsko obarvanje (običajni površinski madeži) z abrazivno metodo beljenja.
    Kemično beljenje deluje na površinske in pigmentne madeže, zato gre za najpogostejši in najučinkovitejši način beljenja zob.
  3. Kemično beljenje zob s pomočjo PAP oksidira madeže in spremeni molekule, ki so odgovorne za razbarvanost zob. Preprosto povedano, belilna sredstva vstopijo skozi zobno sklenino in te molekule razgradijo v manjše, enostavnejše oblike. Manjša kot je molekula, svetlejša je barva, zato so zobje na splošno bolj beli.

Back shopping